כל עסק יודע שכל פרט משפיע על מרכיב ההצלחה, ועל כן לצד המקצועיות של הצוות, השירות שמוצע ללקוח ואפיקי השיווק, כך גם חשוב כיצד נראה בית העסק ואיזו תחושה הוא משאיר אצל הלקוח ועל כן בין היתר מאוד משנה באיזו תאורה בוחרים, כיצד מיישמים אותה ואף בין אלו שילובים בוחרים, וכאן אנו מבקשים לחדד מעט יותר לעומק מהו תפקידה של התאורה בבית העסק וכיצד נכון לשלב אותה באזור קבלת הקהל, במשרדי החברה ובחדרי הישיבות.

3 פרמטרים משפיעים על תאורה לעסקים

טרם נעבור לדון אודות תאורה לעסקים, נבקש לחדד שעוד בשלב התכנון והבנייה של משרדים ראוי לכוון לתאורה טבעית. כמה שיותר פתחים שפונים החוצה כך התוצאה יותר מרשימה וחסכונית. עם זאת, גם משרד שמכיל חלונות גדולים זקוק בערב לתאורה ובשעות היום לתאורה נקודתית, ועל כן השלב השני הוא להבין מה לבחור ואף כיצד, כאשר מראש נחדד שחשוב להתחשב בשלושת הפרמטרים הבאים: 

  1. אופי בית העסק
  2. צרכים נקודתיים
  3. וכמובן עלות.

כיצד בוחרים תאורה לעסק

אם רק נביט מה מציע המבחר, מהר מאוד נלך לאיבוד ועל כן חשוב לעצור ולערוך רשימת צרכים שנובעת מהחזון האישי ורשימת צרכים שנובעים מהנתונים שהמשרד מציב. שנפרט? ראשית חשוב להבין מהו המיתוג של בית העסק ומנקודה זו לגזור השלכות עיצוביות. כך למשל אם מדובר בבית עסק יוקרתי שפונה לקהל יעד צעיר, נחפש תאורה נקייה ומרשימה, ואם מדובר בבית עסק דינאמי ואוונגרדי שפונה לקהל יעד עירוני נחפש תאורה שפורצת גבולות אך בו זמנית משדרת פשטות. מבחינת צרכים, חשוב לבחון איזה גודל של אזורים מבקשים להאיר, כמה גופי תאורה נדרשים עבור כל חלל, האם יש צורך בתאורה נקודתית או כללית, האם התאורה צריכה לייצר רושם או מסייעת לראות טוב, אלו שעות ביום מצריכות תאורה יותר חזקה, אלו אזורים חשוכים קיימים, האם התאורה מיועדת למדפים, לדלפקים או להעברת מצגות וכדומה. רק לאחר שסך הפרמטרים ידועים ניתן להתחיל להבין מה רצוי ומה נכון.

תאורה לעסקים
בתמונה: מנורות תליה מעוצבות בחדר ישיבות מפואר

חיסכון לצד איכות

כל בית עסק מבקש לחסוך בהוצאות, וכידוע גם תאורה היא הוצאה, ועל כן אין לבחור במנורות ליבון שאינן חסכוניות, אך באותה נשימה גם אין לבחור בתאורת פלורסנט שלאורך זמן אינה בריאה ואף עשויה לרצד (ובכך לייצר הפרעה). מכאן שתאורת לד לא פעם אידאלית – חסכונית, חסרת בעיות לוואי, מחזיקה מעמד לאורך זמן והיא אינה פולטת חום.

5 פרמטרים משמעותיים

מתחילים להבין מה רצוי אך עדיין מתקשים לתפוס כיוון? ובכן היעזרו בחמשת הפרמטרים הבאים: עוצמה, עיצוב, צורך בתאורת לילה (כן או לא), הצבע של התאורה ואיכות כללית. שנרחיב? ובכן מוטב לבחור באופציה שמאפשרת לשלוט על עוצמת התאורה, כך שניתן עם אותו גוף ליצור מספר מצבים. בנוסף, תאורה איכותית משדרת מגוון תכונות חיוביות, כאשר פה נחדד שהתאורה אינה חייבת להיות גדולה או מרשימה, אלא גם תאורה נקייה, מזערית ושקועה בהחלט עשויה לענות על המטרה.

טיפ לדרך

לבסוף אנו מבקשים להבהיר (ולהאיר) שתאורה היא הרבה ומעבר לאלמנט פרקטי, ובמיוחד כיום כאשר המבחר כה גדול והתחרות עוד יותר, ועל כן יש לזכור שבין היתר תאורה נועדה לייצר רושם וממש כפי שבוחרים צבע או תמונה לקיר, כך גם חשוב לבחור את העיצוב הנכון של התאורה. טיפ לדרך? אם רוצים לפשט את התהליך הגיעו לחנות מקצועית שגם מחזיקה היצע גדול וגם יודעת להעניק שירותי ייעוץ נקודתיים. בהצלחה!